Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS)

Opdrachtgever
Centraal Bureau van de Statistiek (CBS)
Aanleiding
migratie van 2.500 werkplekken van Windows 2000 naar Windows 7/Server 2008R2.
Onze rol
De Business Case, de initiatie van het programma en alles rondom de Front-End migratie is door Arie gemanaged.

Na 3 jaar heeft Kees de Back-End migratie opgepakt omdat bij dit project de gewenste voortgang niet bereikt werd. Nadat de Front-End migratie zo goed als afgerond was (na ongeveer 4 jaar) heeft Kees het programmamanagement overgenomen.

Nadat het programma nog een aantal restpunten had heeft Kees het programma overgedragen aan een interne programmamanager .
Resultaten
De Front-End, Back-End en het applicatieportfolio zijn gemigreerd naar de nieuwe omgeving.
Duur
5 jaar
Bijzonderheden
Bij het CBS diende een kleine 1.100 formeel beheerde applicaties gemigreerd te worden en 50.000 Access bestanden en 500.000 Excel bestanden als gevolg van de update van Office 2000 naar Office 2007.

De 1.100 formeel beheerde applicaties zijn onder aansturing van het project gemigreerd, maar de access bestanden en de excel bestanden moesten door de gebruikers zelf getest (en indien nodig aangepast) worden.

Naar aanleiding van een aantal pilots hebben we de medewerkers instructies en testomgevingen beschikbaar gesteld om deze werkzaamheden uit te voeren. Het programma leverde technische ondersteuning aan de verschillende business units en zorgde voor het delen van opgedane kennis en ervaringen.

Terug naar projectenoverzicht

Hulp nodig bij uw project?