Delta Lloyd & Ohra

Opdrachtgever
Delta Lloyd & OHRA
Aanleiding
DeltaLloyd wilde voor haar labels een Shared Schade Centrum oprichten. Hiervoor hadden zij een samenwerking gezocht met PinkRoccade (werkgever van Arie). PinkRoccade had haar projectrol aanvaard op basis van betalingscondities waarbij zij betaald zouden worden per afgehandelde schade. Een belangrijk onderdeel van het Shared Schade Centrum is de ontwikkeling van een nieuw ICT systeem dat geleverd zou worden door ForeSure Solutions.
Onze rol
Nadat de 3 bovengenoemde partijen de contracten afgerond hadden, is Arie gevraagd om de samenwerking van de 3 partijen voor wat betreft de oplevering van het nieuwe ICT systeem te managen. De eerste fase betrof de oplevering van de functionele ontwerpen.
Resultaten
Na enige tijd werd duidelijk dat het afgesloten contract onduidelijk was in het feit of de oplevering van het ICT-project maatwerk was of een doorontwikkeling van een COTS-applicatie waarbij DeltaLloyd/Ohra specificaties aanleverde.

Na 3 maanden duwen en trekken werd duidelijk dat de functionele ontwerpen qua inhoud en kwaliteit achterbleven bij hetgeen wij van een reeds bestaand pakket mochten verwachten.

Enige tijd later bleek dat het ForeSure/Solutions niet gelukt was om de DOS-versie van de applicatie om te zetten naar een Windows versie.

Uiteindelijk is het ICT-gedeelte van het Shared Schade Centrum mislukt en is de samenwerking van de partijen bij de Stichting Geschillenoplossing Automatisering geëindigd.
Duur
4 maanden
Bijzonderheden
Dit project heeft een ervaren indruk ("zachte heelmeesters maken stinkende wonden") achtergelaten die vertaald nu in de kern van onze waarden zit: "maak alles bespreekbaar".

Terug naar projectenoverzicht

Hulp nodig bij uw project?