Essent Milieu Wijser / Vam Wijster

Opdrachtgever
Essent Milieu Wijster (VAM Wijster)
Aanleiding
De VAM (Vuil Afvoer Maatschappij) is een afvalverwerkingsbedrijf met de hoofdvestiging in Wijster, Drenthe. In 1999 werd de VAM verkocht aan het toenmalige Edon, dat kort daarna fuseerde met de PNEM wat resulteerde in Essent. Tegenwoordig is de VAM een onderdeel van Attero, het voormalige Essent Milieu.

Na de overname van de VAM door Edon (1999)werd Arie door Edon gevraagd om een advies op te stellen voor het vervangen van de administratieve systemen en het onderhoudssysteem van de VAM. Deze systemen waren niet geschikt voor de ondersteuning van de Euro en de VAM had 2 pogingen gedaan om een project op te starten om de vervanging te regelen.
Onze rol
Na het uitbrengen van het advies is Arie gevraagd om het project te gaan leiden.
Resultaten
In anderhalf jaar tijd zijn de kernprocessen (plannen, registreren, factureren, plannen en onderhoud) opnieuw ontworpen en ondersteund met een nieuw ingericht ERP-systeem (Navision), een upgrade van het onderhoudsysteem (MP5) en de vervanging van de technische aansturing van de weegbruggen.
Duur
18 maanden
Bijzonderheden
Dit project kenmerkte zich door een organisatiebrede verandering van de processen, een hoge mate van participatie van de medewerkers en een hoge tijdsdruk omdat de toenmalige systemen de euro niet ondersteunde.

Gedurende de implementatie is Edon gefuseerd met PNEM waardoor de organisatie in 1,5 jaar tijd van zelfstandig bedrijf naar een klein onderdeel van een energiebedrijf (Essent) gegaan is.

Terug naar projectenoverzicht

Hulp nodig bij uw project?