NATO Command Control and Communication (NC3A)

Opdrachtgever
NATO Command Control and Communication (NC3A)
Aanleiding
NC3A is een onderdeel van de NATO dat, middels een Europese Aanbesteding, haar projectmanagement volwassenheid wilde vergroten.
Onze rol
Arie (Prince2 / MSP implementaties, projectmanager) heeft met PinkRoccade (branchekennis, MS-Project Enterprise), Fortes Solutions (Principal Toolbox) en Mark van Onna (trainer Prince2 / MSP) ingeschreven op de fixed price, fixed time aanbesteding.

Na gunning van de aanbesteding heeft Arie het project geleid en de projectmanagement processen (portfolio-, programma- en projectmanagement) ingericht ondersteund met templates en tooling.
Resultaten
In 1 jaar tijd is het verbetertraject uitgevoerd, bestaande uit het herstructureren Project Management processen en de implementatie ondersteunende toolset.

De projectmanagement processen omvatten Programme Management (gebaseerd op MSP methodologie), Project Management (gebaseerd op PRINCE2) en Portfolio Management (gebaseerd op best practices) en omvatten naast procesbeschrijvingen ook organisatie- en rolbeschrijvingen, werkinstructies en templates.

De Project Management processen zijn geïntegreerd met de Strategisch Management processen.

De toolset implementatie bestaat uit implementatie en inrichten van P2-toolbox (nu bekend als Principal Toolbox) dat gedurende deze periode uitgebreid is met een programma management en portfolio management module en Microsoft Enterprise Project Management. Tevens is er koppeling opgeleverd met PeopleSoft voor wat betreft de uitwisseling van projectgegevens.
Duur
12 maanden
Bijzonderheden
Fixed price, fixed time project, waarbij gedurende het project vooral de foxus gelegd is op hetgeen NC3A aan het eind van het project gerealiseerd wilde zien.

Het project gaf namelijk voorschrijdend inzicht in de mogelijkheden. Hierdoor werd voorkomen dat het project later gezien zou worden als een "operatie geslaagd, patiënt overleden" project. Wij zouden dan alles opgeleverd hebben dat 1 jaar voor oplevering gespecificeerd was, zonder daarbij de gewijzigde behoeften mee te nemen.

Terug naar projectenoverzicht

Hulp nodig bij uw project?