PinkRoccade

Opdrachtgever
PinkRoccade
Aanleiding
UWW heeft in 2005 een Europese aanbesteding voor het migreren van werkplekken uitgezet. PinkRoccade is de partij die deze aanbesteding mag gaan uitvoeren. Arie is door zijn oud-werkgever (PinkRoccade) gevraagd om dit project weer op de rails te zetten. Er werd geen voortgang gemaakt en het project maakte rode cijfers.
Onze rol
Verantwoordelijk voor het KA-LAN migratietraject van de oude KA-LAN beheeromgevingen van 5 ex-UVI’s naar 1 nieuwe beheeromgeving (UBI2004) van PinkRoccade (later Getronics PinkRoccade (GPR)). GPR beheert voor 1 van de ex-UVI’s de oude beheeromgeving.

De werkzaamheden bestonden voornamelijk uit het herstructureren van een vastgelopen fixed-price migratieproject.

Opdracht behelst het veranderen van de ontstane vechtcultuur (mede ingegeven door het fixed-price karakter en bijbehorende contractering) naar een samenwerkcultuur, zonder de relatie met de klant geweld aan te doen. Hiertoe is de opdracht omgezet naar een nacalculatietraject en zijn nieuwe contractuele en financiële afspraken gemaakt.

Daarnaast operationeel verantwoordelijk voor het inrichten van de nieuwe beheerorganisatie, het afbouwen van de oude beheeromgeving (INFRA2000) en het ondersteunen van de verhuizingen UWV (van 100+ panden naar 30 panden).
Resultaten
In 1 jaar tijd het contract veranderd van fixed-price naar nacalculatie en de cultuur veranderd van vechten naar samenwerken. Door daadwerkelijke locaties te migreren ontstond weer vertrouwen in elkaar en de werkwijze. Na 1 jaar het project overgedragen aan andere projectleider van GPR.
Duur
12 maanden
Bijzonderheden
Gedurende het traject werd PinkRoccade overgenomen door Getronics. Getronics voerde zelf ook activiteiten uit bij het UWV, wat leidde tot een complexe machtsverhouding en politieke afspraken.

Terug naar projectenoverzicht

Hulp nodig bij uw project?